понеділок, 28 жовтня 2019 р.


Методичний тренінг «Сучасне картографічне забезпечення географічних курсів за вибором економічного спрямування в гімназії та ліцеї»

З метою реалізації засад Концепції «Нова українська школа» та відповідно до плану роботи районного методичного кабінету відділу освіти Миргородської РДА 23 жовтня відбувся методичний тренінг на тему «Сучасне картографічне забезпечення географічних курсів за вибором економічного спрямування в гімназії та ліцеї» для вчителів географії району. Ініціювали зустріч інститут педагогіки Національної академії педагогічних наук України та районний методичний кабінет відділу освіти Миргородської РДА.
Тренінг із зазначеного вище питання провів Яценко Володимир Сергійович, старший науковий співробітник відділу навчання географії та економіки Інституту педагогіки НАПН України, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник.
Радо вітала гостя й своїх колег-учителів Рожко Інна Сергіївна, методист районного методичного кабінету відділу освіти Миргородської РДА.
Своє звернення до вчителів Володимир Сергійович розпочав із інформування про те, що у жовтні на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка буде проведений з’їзд вчителів географії України. Головною метою якого буде обговорення сучасного стану шкільної географічної освіти, її проблем та напрямів подальшого розвитку та запросив до співпраці.
Під час проведення тренінгу Яценко В.С. акцентував увагу на питаннях:
-         визначення на топографічній карті географічних (.з точністю до секунд) та прямокутних координат окремих точок, географічних і магнітних азимутів;
-         вимірювання на топографічній карті за масштабом і кілометровою сіткою.
Учителі мали можливість ознайомитися із сучасною науковою літературою, практично попрацювати, поповнити свої теоретичні знання та обмінятися досвідом.
Учасники заходу відзначили актуальність окреслених питань та висловили велику вдячність за надані методичні рекомендації.



















Немає коментарів:

Дописати коментар