пʼятниця, 24 лютого 2017 р.

V Чемпіонат обласні з основ підприємництва «Крок до бізнесу»
24 лютого 2017 року на базі відділу освіти відбувся І (районний) етап V Чемпіонату обласні з основ підприємництва «Крок до бізнесу», в якому взяли участь чотири команди.

Чемпіонат проводиться з метою популяризації і пропаганди підприємницької діяльності серед учнів, підвищення рівня обізнаності учнівської молоді в питаннях розвитку підприємництва. Також іншими завданнями змагання є виявлення здібностей школярів для започаткування власної справи та практичної підготовки до майбутньої роботи в сфері економіки.
Захід відкрила Якименко Тетяна Володимирівна, районний координатор даного Чемпіонату та Коваленко Ігор Володимирович, учитель економіки Кибинської ЗОШ І-ІІІ ступенів, який ознайомив учасників змагань із правилами районного етапу.
Юні підприємці з Комишнянської, Кибинської, Петрівцівської та Савинцівської ЗОШ І-ІІІ ступенів чесно змагалися, демонструючи набуті знання та вміння з економіки. Ділова гра, у якій команди керували віртуальними супермаркетами всерйоз захопила учасників. Адже вони мали змогу самостійно приймати управлінські рішення для забезпечення прибуткової діяльності підприємства: покупка товарів, продаж продукції декількох видів, оплата праці, найм або  звільнення працівників, реалізація продукції в умовах конкуренції.
За результатами по кварталах, що розраховувалися програмою відповідно до рішень, прийнятих кожною з команд перемогу виборола Кибинська ЗОШ І-ІІІ ступенів, друге місце посіли Савинцівська та Комишнянська ЗОШ І-ІІІ ступенів та третє місце – Петрівцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів.
Із вітальним словом до учасників звернулася Рожко Інна Сергіївна, в.о. завідувача РМК, яка нагородила грамотами переможців та призерів і побажала успішної участі у ІІ (обласному) етапі Чемпіонату.
По завершенню учасники відправилися до Приватбанку, де надзвичайно цікаву екскурсію провела Середа Марина Миколаївна, керівник відділення. Вона познайомила учнів з основними банківськими професіями; навчила користуватися Інтернет-банком Приват24, терміналом, мобільними додатками банку. Школярі дізналися, як правильно поводитися з грошима, і побачили, як працює справжній банк зсередини.
Наостанок учням були видані сертифікати, які дозволять, без зайвих проблем, разом з батьками отримати карту Юніор.













Немає коментарів:

Дописати коментар