вівторок, 21 лютого 2017 р.


Майстер-клас «Використання хмарних технологій в діяльності ЗНЗ»
         Тенденції розвитку технологій зумовлюють зростання їх ролі у розвитку суспільства. Тому необхідно модернізувати інформаційно-освітнє та наукове середовище навчального закладу та привести його у відповідність до сучасного рівня розвитку науки, технологій і виробництва. Саме хмарні технології, які є нині передовими технологіями інформаційного суспільства, можуть відіграти роль провідного інструменту інформатизації освіти.

         З цією метою 15 лютого 2017 року на базі Великосорочинської ЗОШ І-ІІІ ступенів був проведений майстер-клас «Використання хмарних технологій в діяльності ЗНЗ» для заступників директорів із навчально-виховної роботи та методистів районного методичного кабінету відділу освіти. Для його проведення була запрошена завідувач відділу природничо-математичних дисциплін і технологій, методист з інформаційних технологій Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені М.В.Остроградського Світлана Петрівна Шостя.
         Загальною перевагою для всіх користувачів хмарних технологій є те, що отримати доступ до «хмари» можна не лише з ПК чи ноутбука, а і з нетбука, смартфона, планшета, тому що головною вимогою для доступу є наявність Інтернету, а для роботи програмного забезпечення «хмари» використовуються потужності віддаленого серверу. Слід зазначити, що доступ до хмари можуть мати одночасно тисячі людей, що мають права доступу.
         Наші навчальні заклади забезпечені мережею Інтернет та достатньою кількістю техніки. Тому вчителі можуть використовувати хмарні технології для дистанційного навчання учнів під час карантинних днів, на уроках та позаурочній діяльності, а також в методичній діяльності.
         Світлана Петрівна навчила учасників майстер-класу створювати анкети та онлайн-тестування за допомогою Google Форм і автоматично перевірити його результати. Під її керівництвом всі присутні створили власні блоги, де зможуть узагальнювати необхідну інформацію, проводити анкетуваня учнів та батьків, виконувати контроль знань,організовувати проектну діяльність. Це ефективний засіб популяризації предмета або своєї діяльності.

         Працівники методичного кабінету та заступники директорів із навчально-виховної роботи щиро вдячні Світлані Петрівні за надану допомогу. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю.






Немає коментарів:

Дописати коментар