пʼятниця, 10 березня 2017 р.

Семінар-практикум учителів біології та основ здоров’я
7 березня 2017 року на базі Кибинської ЗОШ І-ІІІ ступенів був проведений районний семінар-практикум учителів біології та основ здоров’я «Інноваційні підходи до підготовки та проведення уроків біології та основ здоров’я», у якому взяли участь 15 педагогів із загальноосвітніх навчальних закладів району.

Семінар відкрили директор школи Лисенко Лариса Петрівна та шкільна команда КВН «Тамада», які подарували гарний настрій у переддень Міжнародного жіночого свята.
Учителі вдосконалювали свій професіоналізм на уроці біології в 6 класі по темі «Відділ Папоротеподібні. Лабораторна робота. Будова щитника чоловічого, або чоловічої папороті», який провела вчитель біології Ященко Віта Михайлівна. Вона має власний педагогічний почерк. Моделюючи свій урок, використовувала комп’ютерне забезпечення, освітню онлайн-платформу learningАpps.org, застосовувала такі методи та прийоми, які дозволяють активізувати пізнавальну діяльність школярів та зацікавити навчанням, забезпечують формування та розвиток умінь спостерігати, аналізувати, робити висновки, зокрема бесіду, проблемні питання, виконання інтерактивних вправ.
Також учасники семінару відвідали урок основ здоров’я у 5 класі «Інформаційна безпека в Інтернеті». Лисенко Лариса Петрівна, яка проводила урок, продемонструвала різноманіття форм, методів організації роботи учнів, які забезпечили високу результативність уроку.
Особливе зацікавлення викликали майстер-класи: «Аромотерапія. Виготовлення корзини із стрічок»,»Декоративно-ужиткове мистецтво. Українські традиції виготовлення «Кози» зі шпагату» та «Створення вправ у програмі LearningАpps.org», де кожен учасник міг попрацювати за власними вподобаннями.
Підвела підсумок семінару-практикуму в.о. завідувача РМК Рожко Інна Сергіївна.










Немає коментарів:

Дописати коментар