середа, 11 березня 2020 р.


Сучасні форми контролю знань із біології

Відповідно до плану роботи районного методичного кабінету відділу освіти на 2019-2020 навчальний рік 5 березня на базі Зубівського навчально-виховного комплексу відбувся районний семінар-практикум "Сучасні форми контролю знань із біології".
Сучасна методика контролю знань настільки багатогранна, що може відкривати нові прийоми прямо під час застосування давно відомих. Секрет у тому, що кожен учитель додає родзинку, яка саме йому до смаку, а виходить – шедевр, який, до речі, не кожному підходить, бо це – інший клас, інший учитель, інші засоби навчання... Практична частина семінару підтвердила цю гіпотезу: ми, вчителі, виконуючи учнівські завдання (підготовлені Лисенко Світланою Михайлівною, учителем біології Петрівцівської ЗОШ І-ІІІ ступенів), продемонстрували різні підходи та погляди на одні й ті самі, здавалося б, знайомі речі.
Атмосфера цікавості, інтриги, створена на уроці біології у 8 класі учителем Шарким Геннадієм Анатолійовичем, дозволила присутнім спостерігати за багатством форм і методів, якими вільно володіє учитель, щоб процес пізнання був практичним, близьким до життя.
Родзинкою семінару став майстер-клас від Геннадія Анатолійовича «Створення тестів за допомогою програми My Test», під час якого вчителі підвищували власну професійну компетентність та педагогічну майстерність.

Сучасний урок для учнів і сучасні форми проведення зустрічі однодумців – крок уперед до сучасної освіти. 


















Немає коментарів:

Дописати коментар