пʼятниця, 20 грудня 2019 р.


Голодомор 1932-1933 років та Великий терор 1937-1938 років на Миргородщині: маловідомі сторінки історії краю

20 грудня 2019 року за ініціативи районного методичного кабінету відділу освіти Миргородської РДА (Рожко І.С.), учителів історії Карбан А.В. та Карбана А.Є. та співпраці з Миргородською центральною районною бібліотекою (Берꞌякіна Н.О.) відбулася презентація книги Ганни Бабич «Голодомор 1932-1933рр. та Великий терор 1937-1938рр. на Миргородщині: маловідомі сторінки історії краю».
На початку заходу присутні мали змогу оглянути викладку матеріалів «Ганна Бабич – дослідник історії та культури рідного краю».
Ігольніцина Л.А., провідний бібліотекар Миргородської центральної районної бібліотеки представила автора збірки, відомого на Миргородщині краєзнавця Бабич Ганну Василівну.
Під час зустрічі Ганна Василівна презентувала свою нову книгу, яка складається з двох частин: історії великого мору (1932-1933рр.) і Великого терору (1937-1938рр.).
Автор широко подає спогади свідків трагедії 30-х років, а також спогади про наших краян: вчених, поетів, письменників, учителів, громадських діячів.
У спогадах люди розкривають найстрашнішу і наймасштабнішу трагедію ХХ ст. – голод-геноцид українського народу та великого терору на Миргородщині.
Кожне свідчення, кожна розповідь є цеглинкою у відновленні історичної справедливості і відродженні духу українського народу.
Для зручності користування книгою автор подає словник голодомору, бібліографічний покажчик до теми «Голодомор 1932-1933 на Миргородщині», бібліографічний покажчик до теми «Великий терор», алфавітний покажчик географічних назв краю та основні скорочення, вживані в книзі.
Час безупинно біжить, уже пройшло 85 років від страшної трагедії. Багато свідків голодомору уже немає серед нас, проте автор сподівається, що матеріали, зібрані у книзі, допоможуть нам почути людей, яких уже немає.
Ганна Василівна переконана, що це все потрібно осмислити, пропустити через наше світосприйняття історії минулого. Тому вона сподівається, що дана книга буде цікавою кожній родині, педагогам, учням. Тому наостанок автор подарувала книгу кожному навчальному закладу Миргородщини.











Немає коментарів:

Дописати коментар