четвер, 1 березня 2018 р.


Засідання членів творчої групи учителів біології
27 лютого на базі Великообухівської ЗОШ І – ІІІ ступенів відбулося чергове засідання районної творчої групи вчителів біології.

Учителі шкіл району поповнили свою скарбничку педагогічної майстерності шляхом відвідування уроку біології в 9 класі з теми «Проектна робота. Складання родоводу. Дослідження успадкування однієї з ознак в родині», який майстерно провела Зосенко Людмила Дмитрівна – учитель біології та хімії цього навчального закладу.
Людмила Дмитрівна гармонійно поєднала краєзнавчі особливості даної місцевості шляхом складання родоводу Капністів із народознавчими елементами (прислів’я, приказки про рід, родину). Урок супроводжувався яскравими презентаційними матеріалами, які виготовили власноруч діти (складання родоводу у формі дерева (дуб, верба, яблуня), а також жива гілка яблуні, зафіксована у гіпсі). Таке поєднання дозволило поринути у захоплюючий і цікавий урок.
Емоційну атмосферу на початку уроку було створено шляхом прослуховування твору І. С. Баха. Це задало динамічний ритм уроку, який підкріплений вмілим спрямовуванням діяльності учнів та обговоренням кожного проекту. Результат було закріплено шляхом використання прийому «Фішбоун» («Скелета риби»), за допомогою якого діти прослідкували причини і факти успадкування здібностей на прикладі родини Капністів. Це все продемонструвало професіоналізм учителя, практичну складову роботи з методичної проблеми.
Діти поповнили свої знання не тільки з генетики, а й більше дізналися про свій рід, долучилися до своєї краєзнавчої спадщини.
Учителі біологи подякували дітям за цікаві гарні проекти, за активність і допитливість, а вчительці – високий рівень подачі матеріалу.
На завершення в.о. завідувача РМК Рожко Інна Сергіївна підвела підсумки роботи засідання творчої групи, окреслила завдання на майбутнє, подякувала господарям за цікаво проведений захід.










Немає коментарів:

Дописати коментар