четвер, 8 лютого 2018 р.

Зустріч з Ганною Бабич
Минулого тижня наш Миргородський краєзнавчий музей став місцем зустрічі вчителів географії району з Бабич Ганною Василівною –  учителькою за фахом і краєзнавцем  за покликанням.

        Шанувальникам історії рідного краю вона добре знайома як автор низки краєзнавчих праць: путівника «Миргородський краєзнавчий музей», «Історія Миргорода в назвах його вулиць», «Літературна Миргородщина», «Драматичні 30-ті», «Мистецька Миргородщина», «Миргородщина. Адміністративно-територіальний поділ», «Миргород. Історія міста в нарисах»,
« Миргородщина. Сторінки історії краю» та ін .
Ганна Василівна тривалий час очолювала краєзнавчий музей, тож з теплими словами вдячності про її наполегливу працю говорила її колега Наталія Палець, яка  й представила попередні напрацювання вчительському загалу.
 Ганна Василівна познайомила присутніх зі своєю майбутньою роботою, яка міститиме інформацію про географічні назви нашого краю -  топоніми, ойконіми, гідроніми Миргородщини в історичному контексті.
   Учасники заходу невимушено та жваво спілкувалися з краєзнавцем про історію краю, слухали уривки з її нової книги, ділилися досвідом  та своїми дослідженнями.
 Учителі географії району щиро дякували Ганні Василівні за її працю, яка буде цінним навчальним посібником для школярів і всіх, хто не байдужий до минулого, сучасного і майбутнього своєї малої батьківщини. Бо ж факт  незаперечний, що із правдивого знання історії рідного краю бере початок джерело любові до України.

Учасники семінару побажали Ганні Бабич  нових досліджень про історію Миргородщини  та висловили сподівання на подальші творчі зустрічі.






Немає коментарів:

Дописати коментар