пʼятниця, 15 грудня 2017 р.

Використання онлайн-сервісів у освітньому середовищі

14 грудня у Великосорочинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Великосорочинської сільської ради Миргородського району Полтавської області відбувся семінар-практикум для учителів біології «Використання онлайн-сервісів у освітньому середовищі». Учасниками заходу стали педагоги з 14 загальноосвітніх навчальних закладів району.
На засіданні були розглянуті актуальні питання сучасної освіти, серед яких застосування інноваційних технологій на уроках, сучасних засобів навчання, застосування хмарних сервісів.
Із вітальним словом до учасників семінару звернулася Демочко Олександра Василівна, заступник директора з навчально-виховної роботи.
Іщенко Наталія Василівна, учитель біології, практичну частину семінару представила квестом з шести станцій.
Перша – генератор ребусів (rebus1.com). Це унікальна розробка, у якій необхідно задати будь-яке слово або фразу, і програма миттєво згенерує по вашому запиту ребус.
Друга – освітній онлайн-ресурс ЯКлас – інтернет-ресурс для школярів, вчителів та батьків. ЯКлас допомагає вчителю проводити тестування знань учнів, задавати домашні завдання в електронному вигляді.
Третя – студія онлайн-освіти EdEra. Тут кожен охочий може ознайомитися з онлайн-курсами повного циклу – від лекцій до книжок.
Четверта – globallab – онлайн-середовище для дослідницьких проектів.
П’ята – quizizz.com – онлайн-інструмент для створення та перевірки тестів.
Шоста – WordArt – онлайн-розробник хмари слів.
У перервах між станціями Демочко Олександра Василівна, продемонструвала руханку «Лисиця та хаєць» та презентувала біологічну гру «BioAlias».
Онлайн-сервіси стають все популярнішими і все частіше застосовуються в освітньому процесі загальноосвітніх навчальних закладів нашого району. Основними перевагами їх застосування є вільний доступ та безкоштовність.

Учасники семінару висловлюють слова вдячності Іщенко Наталії Василівні та Демочко Олександрі Василівні за проведення семінару.





Немає коментарів:

Дописати коментар