пʼятниця, 6 жовтня 2017 р.

Обласний науково-практичний семінар «Запровадження здоров'язберігаючих технологій як один із напрямків виховання здорової особистості»

5 жовтня 2017 року на базі Комишнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбувся обласний науково-практичний семінар «Запровадження здоров'язберігаючих технологій як один із напрямків виховання здорової особистості» для методистів основ здоров’я районних (міських) методичних кабінетів (центрів).
Зустріч розпочалася з патріотичного музично-рухового флеш-мобу «З Україною в серці», до якого долучилися як школярі навчального закладу, так і гості заходу.
Учасників семінару привітав начальник відділу освіти Рудченко Олег Миколайович, акцентуючи увагу на важливості предмету основ здоров’я. Директор Комишнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Павленко Ніна Миколаївна презентувала свій навчальний заклад демонструючи змістовну, різнобічну роботу установи, що дало змогу присутнім більш наочно ознайомитися зі школою, його вчителями та учнями. 
Під час круглого столу методист Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені М.В.Остроградського Козак Ірина Олексіївна ознайомила з особливостями викладання предмету основ здоров’я та системою сертифікації учителів.
Оніпко Валентина Володимирівна, доктор педагогічних наук, професор кафедри ботаніки, екології та методики викладання біології розглянула питання формування здоров'язберігаючих компетентностей учнів при вивченні курсу біології.
Про організацію та проведення Міжнародної природознавчої гри «Геліантус» та «Геліантус-учитель» розповів Олексій Владиславович Григорович, кандидат хімічних наук, старший науковий співробітник, керівник хімічної секції гри «Геліантус».
Емоційним розвантаженням круглого столу стала пісочна анімація від Остапенко Любові, керівника студії «Пісочна анімація» організації Volunteer Community Myrgorod.
З практичними напрацюваннями педагогів Миргородського району присутні ознайомилися під час фрагментів учнів проведеними вчителями Ромоданівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Гордієнко Юлією Олександрівною (тема: «Особиста гігієна. Догляд за тілом» у 6 класі), Клюшниківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Калантай Надією Вікторівною (тема: «Спілкування з дорослими» у 5 класі) та вчителями Комишнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Пестич Галиною Миколаївною (тема: «Складові здоров’я. Чинники здоров’я» у 4 класі) і Рудич Оксаною Олександрівною (тема: «Фізичні якості людини. Вплив фізичної активності на здоров’я» у 8 класі).
         Захопили і вразили усіх присутніх рукотворні майстер-класи «Вінок з часнику» та сюрприз від Василя Луценка, лопаточка «На щастя» (техніка холодний фарфор), «Сонячна квітка» (техніка Канзаші) та  «Гостинні дід з бабою». Рефлексією заходу було спільне створення оберегу учасниками семінару.
         Глина – це чудовий медіум. Робота з нею має дуже глибокий психологічний вплив. Тому учасники семінару із задоволенням працювали з нею під час заняття з глинотерапії (проведене волонтерами Volunteer Community Myrgorod), де мали змогу розслабитися і зарядитися позитивною енергією.
         Родзинкою обласного семінару була екскурсія до найбільшого в Україні овочесховища.
         Підводячи підсумки роботи Ірина Олексіївна Козак подякувала всім учасникам за змістовну та творчу роботу.



















Немає коментарів:

Дописати коментар