понеділок, 30 жовтня 2017 р.

Майстер-клас «Як зробити урок цікавим та ефективним»
         27 жовтня 2017 року на базі відділу освіти проведено майстер-клас «Як зробити урок цікавим та ефективним».

         Учасниками заходу стали учителі хімії та біології, 22 представника загальноосвітніх навчальних закладів району.
         Роботу семінару було розпочато з вітального слова Рожко Інни Сергіївни, в.о. завідувача РМК відділу освіти, яка розповіла про те, як зробити уроки хімії та біології цікавими та результативними. У своєму виступі Інна Сергіївна наголосила на тому, що однією з важливих умов підвищення якості уроку є урізноманітнення методів і прийомів навчання, видів роботи, які виконують учні.
Програмою майстер-класу передбачено обмін досвідом кращих учителів району.
Гордієнко Юлія Олександрівна, учитель біології Ромоданівської ЗОШ І-ІІІ ступенів розповіла про QR-код, як засіб пошуку інформації на уроках біології та ознайомила присутніх з системою його створення.
Шаркий Геннадій Анатолійович, учитель біології та хімії Зубівського навчально-виховного комплексу ознайомив присутніх з живими презентаціями Prezi та VideoScribe та продемонстрував як з ними працювати.
Калантай Надія Вікторівна, учитель біології Клюшниківської ЗОШ І-ІІІ ступенів висвітлила питання використання програм для обробки мультимедійних даних.
Ященко Віта Михайлівна, учитель біології та хімії Кибинської ЗОШ І-ІІІ ступенів розповіла та продемонструвала методику використання мультимедійного комплексу, комплектів з цифровим мікроскопом на уроках біології.
Яременко Ніна Василівна, учитель біології Кибинської ЗОШ І-ІІІ ступенів виступила з питанням «Екскурсія – урок серед природи».
Також відбулося ознайомлення із системою розв’язування задач з хімії на виведення формули органічної речовини, яке представив Ріпенко Василь Федорович, учитель хімії Ромоданівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
         Протягом роботи майстер-класу постійно відбувалися цікаві дискусії.

         Учасникам зібрання виступаючими було вручено пам’ятки-інструкції з питань, що розглядалися на майстер-класі.








Немає коментарів:

Дописати коментар