вівторок, 22 листопада 2016 р.

Засідання районної творчої групи вчителів біології «Організація роботи в групах із елементами арт-терапії на уроках біології»
Одвічні питання: як створити школу, у якій живе й править радість, у якій кожна хвилина дає учневі нове пізнання себе й світу? Як повинен працювати вчитель, щоб діти навчилися відчувати навколишній світ, зберігати яскраву уяву та віру в свої сили, щоб нове покоління росло творчим, вільним, відкритим?  Відповіді на ці запитання прагне знайти районна творча група учителів біології, які працюють над проблемою: «Використання інтерактивних технологій на уроках біології».

Сучасний урок біології – це поєднання традиційних технологій та нових інформаційних джерел, які передбачають використання телемовлення, періодики, ресурсів мережі Інтернет тощо. Це використання додаткового матеріалу, який можна знайти для різних категорій учнів і для різного рівня їх підготовки.
16 листопада на базі Ромоданівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося засідання районної творчої групи вчителів біології з теми «Організація роботи в групах з елементами арт-терапії на уроках біології».
З вітальним словом до присутніх звернулася заступник директора з навчально-виховної роботи Коваленко Надія Владиславівна.
Керівник творчої групи Шаркий Геннадій Анатолійович, учитель біології Зубівського навчально-виховного комплексу ознайомив колег з планом роботи.
У ході практичної частини учасники семінару відвідали урок біології в 6 класі «Роль бактерій у природі та житті людини». Нові знання під час уроку не давались у готовому вигляді, а діти «відкривали» їх самостійно в процесі пошукової діяльності. Юлія Олександрівна лише скеровувала цю діяльність. Високий рівень подачі матеріалу сприяв створенню атмосфери довіри, доброзичливості, що дозволило кожному учню повірити у власні сили. Діти були дуже активні, допитливі, творчі.
У ході теоретичної частини семінару Гордієнко Юлія Олександрівна, провела для присутніх майстер-клас «Використання інтерактивних технологій із елементами арт-терапії».

На завершення в.о. завідувача РМК Рожко Інна Сергіївна підвела підсумки роботи засідання творчої групи, окреслила завдання на майбутнє, подякувала господарям за цікаво проведений семінар.





Немає коментарів:

Дописати коментар