середа, 19 жовтня 2016 р.

Семінар-практикум для керівників секцій
районного наукового товариства «Золота сова»
         13 жовтня 2016 року на базі відділу освіти проведено семінар-практикум для керівників секцій районного наукового товариства «Наукові товариства учнів як форма роботи з обдарованою молоддю».

         Учасниками заходу стали керівники секцій МАН, 18 представників загальноосвітніх навчальних закладів району.
         Роботу семінару було розпочато з вітального слова Дороганя Володимира Петровича, головного спеціаліста відділу освіти, який розповів про участь та результати школярів Миргородського району у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук та конкурсах, що проводяться за підтримки позашкільного навчального закладу Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала академія наук України».
         Сень Дарина Сергіївна, методист позашкільного навчального закладу Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді» у своєму виступі зосередила увагу на методичних рекомендаціях щодо написання науково-дослідницьких робіт школярів та продемонструвала орієнтовну схему презентації науково-дослідницької роботи учня-члена Малої академії наук.
Рожко Інна Сергіївна, в.о. завідувача районним методичним кабінетом відділу освіти, висвітлила підсумки участі юних науковців Миргородського району у І та ІІ етапах Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2015-2016 н.р. та цільові завдання на 2016-2017 н.р.  Вона наголосила, що завдяки реалізації Комплексної програми розвитку освіти Миргородського району на 2016 – 2020 роки у 2015-2016 навчальному році на заохочення й стимулювання обдарованих і талановитих дітей та їх учителів виділено понад 90 тисяч гривень.
         На семінарі було презентовано захист науково-дослідницької роботи призером ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту наукво-дослідницьких робіт в секції «зоологія» «Вивчення стану популяції лелеки білого в околицях села Великі Сорочинці»  Радченко Іваном, учнем 10 класу Великосорочинської ЗОШ І-ІІІ ступенів, що слугувало прикладом для учасників семінару-початківців.
         Також відбулося ознайомлення із системою роботи з обдарованими дітьми у Кибинській ЗОШ І-ІІІ ступенів, який представила Ященко Віта Михайлівна, заступник директора даного навчального закладу.
Рудич Оксана Олександрівна, практичний психолог Комишнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, розповіла про ораторське мистецтво як перший крок до успіху при захисті науково-дослідницької роботи та провела декілька вправ для його розвитку.
         Протягом роботи семінару постійно відбувалися цікаві дискусії разом з активним обговоренням нагальних проблем.
         Учасникам зібрання керівником районного наукового товариства «Золота сова» та методистом позашкільного навчального закладу Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді» було вручено інформаційно-методичні матеріали та пам’ятки манівця.








Немає коментарів:

Дописати коментар